Från skogen till Internetland

IMG_1824Nu är vi tillbaka till civilisationen efter två internetlösa men fantastiska dagar ute i skogen. Vi ska försöka återge ungefär vad vi haft för oss under inspelningsdagarna. Det har varit sena nätter, tidig morgon, dimma, skratt, lidande och minimalt med sömn…

Vi bestämde oss redan vid vår första träff vilka typer av scener vi ville ha med och i vilka miljöer de skulle utspela sig och kom fram till att den perfekta platsen för detta var Ylvas fäbodstuga i Tansbodarna utanför Gagnef. Det enda problemet med platsen var att det där varken finns el eller rinnande vatten… Men den storslagna naturen och de perfekta stugorna var viktigare än moderna bekvämligheter och vi begav oss på söndag morgon iväg mot två dagar av filmande.

De största utmaningarna i inspelningen var också höjdpunkerna och grundstenarna i videon. Det var främst scener som utspelar sig vid en dimmig tjärn innan solen gått upp som alltså filmades under stor tidspress. Vi hade t.ex. en scen som bara kunde tas i en tagning då Hannas karaktär ska falla ner i den dimfyllda tjärnen. Tagningen gick bra, men senare under dagen blev vi livrädda att den skulle försvunnit då kameran började krångla i överföringen av bilderna. Det hade blivit katastrof eftersom det var omöjligt att ta om scenen i samma magiska miljö. Men efter nån timmes krånglande insåg vi att just den filen hade klarat sig och de filer som krånglat hade fler tagningar vi kunde använda i stället. Skönt!

Överlag har vi haft otroligt mycket tur med allt som skulle kunna gå väldigt fel. Vi var ju bland annat beroende av att elgeneratorn skulle fungera, att vädret blev som vi önskat och planerat utifrån och att alla höll sig friska och krya och hyfsat mätta i magen. Man kan ju heller inte räkna med att man ska klicka så bra som vi gjorde i vårt team mellan artister och filmare. Vi känner själva att vi var ett riktigt litet dreamteam. Vi hade också lyxen att ha med två extra personer – Emma och Dawid – som agerade skådespelare och sminkös samt hjälpte till med allt mellan himmel och jord. Världen största tack till dom!

Nu ser vi fram emot klippningen! Vi artister är jättespända på att få se hur det såg ut på andra sidan linsen för första gången och litar fullt på att Pussel och Emerson kommer göra ett grymt jobb med redigeringen som redan är i full gång.

Over and out. /Team GH